Samsung Galaxy S7 en S7 Edge: wat hebben ze te bieden?

De nieuwe variant van de S7 is onlangs aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Zijn voorganger (de S6) betekende een grote verandering voor Samsung. De software was flink aangepakt en de gebruikte materialen waren mooier. Nu is het de beurt aan de Galaxy S7 en zijn grotere broer, de S7 Edge. Kunnen zij de verwachtingen waar maken?

Samsung heeft vrijwel niet gesleuteld aan het uiterlijk. Opnieuw is de smartphone gemaakt van glas en aluminium, waardoor hij stevig aanvoelt. Nieuw is dat de achterzijde nu uit gebogen glas bestaat. De S7 heeft een 12 megapixel camera. Dit is minder dan de 16 megapixel van de S6, maar de kwaliteit lijkt er juist vooruit op te gaan. Door de grotere lens komt er meer licht binnen en worden de foto’s uiteindelijk scherper.

Qua software heeft de S7 een flinke stap gemaakt. Zo heeft het een overzichtelijker uiterlijk en zijn er minder overbodige applicaties aanwezig. Ook het kleurenschema van het notificatie- en instellingenscherm zijn iets aangepast. Een leuke bijkomstigheid is dat de nieuwe telefoon waterdicht is. Er zitten geen klepjes over de poorten van het apparaat, waardoor je bij normaal gebruik niets van deze toevoeging merkt. Tot slot zit de gebruiker niet meer vast aan een vast geheugen, want de micro-sd kaart is terug van weggeweest. Dat het geheugen van de S6 niet uitgebreid kon worden, was één van de weinige kritiekpuntjes.

De S7 Edge heeft een iets groter scherm en de gebogen randen hebben een praktisch nut. Je kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld sportuitslagen en contacten te verbergen, waardoor je er sneller bij kunt. Het grootste verschil zit hem in de batterij. De Galaxy S7 heeft een 3000mAh batterij. De Galaxy S7 Edge springt hier echter met kop en schouders bovenuit met een 3600mAh batterij. Hierdoor kan de telefoon langer mee.

Kortom: de Galaxy S7 en S7 Edge blijven, net als de Galaxy S6 en S6 Edge, indrukwekkende smartphones. Beide telefoons verschijnen op 11 maart en kosten €699 (Galaxy S7) en €899 (Galaxy S7 Edge).

No Comments Yet.

Leave a comment