Internet belangrijker dan wasmachine

Eén op de tien Nederlanders verkiest internet boven eten

Internet wordt door steeds meer Nederlanders gezien als een primaire levensbehoefte. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Breedbandwinkel.nl. Zo verkiest één op de tien Nederlanders een dag zonder eten boven een dag zonder internet en bijna een derde vindt een goede internetverbinding belangrijker dan een wasmachine.

Bij vrouwen is de internetverslaving minder erg dan bij mannen; 6 procent van hen verkiest internet boven eten. “De cijfers geven duidelijk aan dat internet een primaire levensbehoefte is geworden, naast eten en drinken en soms zelfs belangrijker dan dat”, zegt Peter van Wezel, directeur van Breedbandwinkel.nl.

Niet alleen internet wordt als onmisbaar ervaren, we kunnen ook niet zonder de mobiele apparaten die we dagelijks gebruiken. Uit de enquête blijkt dat bijna de helft van de jongeren liever een smartphone, iPod of tablet meeneemt naar een onbewoond eiland dan zijn partner. Bij ouderen ligt dit percentage op 40 procent. Opvallend is dat mannen in dit geval eerder voor hun partner kiezen dan vrouwen. Verder valt op dat met name ouderen voor hun tablet kiezen.

No Comments Yet.

Leave a comment