FISKER EMOTION IS SNELLER, ZUINIGER EN BRUTER DAN TESLA

Fisker verloor het gevecht van Tesla op knock-out, maar wil nu terugslaan

Ken je Fisker nog? Voordat Tesla bekend raakte bij het grote publiek waagde Fisker een poging met de Karma, een bijzonder agressief vormgegeven hybride wagen. Hij was snel, hij was zuinig én hij werd keihard voorbijgestreefd door de Tesla Model S.

manners-fisker-karma-1-1440x1080

De Fisker Karma werd dus geen onverdeeld succes. Het zal Fisker niet lekker hebben gezeten dat landgenoot Tesla niet alleen de spotlight stal, maar ook nog eens verkoopsuccessen boekte met een simpelweg betere auto dan die van hen. Fisker is klaar om terug te slaan en doet dit met de EMotion.

manners-fisker-emotion-1

De wapenfeiten van de Fisker EMotion zijn een stuk indrukwekkender dan die van hun voorgaande modellen: Niet alleen moet-ie een volledig elektrische actieradius halen van maar liefst 640 kilometer; met een topsnelheid van 258 km/u is-ie de modellen van Tesla ook met speels gemak de baas.

Ook belangrijk: de prijs. Die is nog niet bekend, maar met prijzen van €106.000 tot €135.000 in ons land, was de Karma simpelweg te duur. Zal de EMotion kunnen wedijveren met de prijzen van de Tesla Model S of zelfs de Tesla Model 3, waar de EMotion qua formaat meer mee overeen lijkt te komen? En dan nog zijn looks: als wij eerlijk zijn, vinden wij de styling van de Fisker stukken spannender om te zien dan de vormgeving van Tesla’s modellen….. maar of iedereen ‘m ook mooier vindt, valt natuurlijk te bezien. Wat vind jij? Komend jaar moet-ie al op de markt komen.

No Comments Yet.

Leave a comment