Duurste laarzen ooit gepresenteerd in Hongkong

Duurste laarzen ooit gepresenteerd in Hongkong

 

Tijdens een evenement in Hongkong zijn onlangs diamanten laarzen ter waarde van 3,2 miljoen dollar (2,4 miljoen euro) gepresenteerd. De 'duurste laarzen ooit' zijn ontworpen door modehuis A.F. Vandevorst en gemaakt door diamantbedrijf Diarough, allebei bedrijven uit Antwerpen.

De laarzen zaten tijdens de voorstelling om de voeten van de Chinese artieste Yi Zhou. Zij liep ermee over een catwalk op een terras omgeven door indrukwekkend verlichte wolkenkrabbers in het centrum van Hongkong.

De laarzen zijn bezet met liefst 38.883 diamanten en 4,75 kilogram goud. Filip Arickx, die samen met An Vandevorst achter A.F. Vandevorst zit, legt uit dat het gaat om een bewerking van een bestaand ontwerp uit de collectie van deze winter. 'We zijn gestart met een lederen schoen, waar we vervolgens een gouden frame rond hebben gebouwd. Daar zijn de 38.883 diamanten dan stuk voor stuk ingezet', zegt hij. Het plaatsen van de diamanten gebeurde in India.

Wie wil weten hoe het voelt om al die glinsterende diamanten rond zijn of haar voeten te hebben, kan de laarzen kopen voor minstens 3,188 miljoen dollar. Ze zijn gemaakt in maatje 39.

No Comments Yet.

Leave a comment