Amsterdamse restaurants starten proef met aanbetaling bij reservering

Enkele Amsterdamse restaurants gaan binnenkort een aanbetaling inhouden bij reservering van een tafel bij Couverts. De website begint met plan, omdat veel mensen op het laatste moment niet komen opdagen. Hierdoor loopt de restaurantondernemer een hoop geld mis.

Bij Couverts vergelijkt men het nieuwe systeem met Booking.com. "Daar is het de normaalste zaak van de wereld dat je creditcardgegevens opgeeft bij het boeken van een hotelkamer."

De proef start 3 maart in drie Amsterdamse restaurants. Welke dit zijn, is vooralsnog onbekend. Indien succesvol, breidt het plan zich uit naar meerdere eetgelegenheden in Nederland. Niet iedereen is enthousiast over het experiment. Joris Prinssen, woordvoerder van de Koninklijke Horeca Nederland, heeft zijn twijfels over het plan. "Restaurants waren juist een unieke uitzondering op de manier van reserveren bij hotels en vluchten. Bovendien is het de vraag of een aanbetaling of het blokkeren van een creditcard in het straatje past van de gastvrijheid en toegankelijkheid die restaurants willen uitstralen."

No Comments Yet.

Leave a comment