19 TV

Schermafdruk 2016-05-28 20.50.45

Wat te doen bij een lastige spelsituatie? Frits Sissing, golfliefhebber pur sang, vraagt het zich voor de camera’s van 19 regelmatig hardop af. Golfcoach Auke weet gelukkig altijd de oplossing en illustreert dit, soms vergezeld door aanstormende Nederlandse talenten, met verve. Onze golfinstructievideo’s bieden uitkomst in allerlei lastige situaties en zijn onder te verdelen in de categorieën: mentaal, rhythm & flow, coursemanagement, en technisch.

Technische Tips

Een goede grip is het halve werk… maar de fundering voor de ideale golfswing rust op meer pijlers: een knappe lichaamshouding, de juiste balpositie en, absolute topprioriteit, correct oplijnen. De technische tips van de 19 Academy bieden praktische handvatten en ezelsbruggetjes (bal bij linker- of rechtervoet bij downhill ligging?) om het beste uit je spel te halen.   

 

Course Management

Course management. What’s in a name? Deze Nederlandse vertaalslag – hoe ‘manage’ je de baan – is het meest onderschatte deel van golf. Hoe deel je de hole strategisch in? Waarom die dreun (inclusief grote foutmarge) riskeren, terwijl je dan alsnog die lastige afstand naar de green moet overbruggen? Rustig opleggen en je favoriete ijzer of wedge overhouden, is dan een stuk slimmer. Bedenk dat eens vooraf… En handel ernaar.

Rhythm & Flow Tips

Volledige vrijheid tijdens de golfswing! Wie wil dat niet? Kijkend naar de natuurlijke beweging van ieder individu, zijn unieke fysieke kenmerken te vertalen naar een volledig ontspannen swing, gebaseerd op je eigen ritme. Focus op dat eigen ritme en visualiseer je balvlucht. Zo kom je in de flow. Een heerlijk gevoel. Go(lf) with the flow…

Mental Tips

Hoe hoog leg jij de lat? Denk je serieus dat je de aanval op Joost Luiten kunt inzetten of geniet je van die 3 prachtige ballen in 1 ronde? Een groot deel van je golfplezier bepaal jij zelf en dat deel zit toch vooral ‘tussen je oren.’ Klinkt cliché, maar is daarom niet minder waar. Met de mental tips van de 19 Academy bereik je jouw optimale state of mind waarbinnen je het beste presteert. En dit scheelt je slagen in de baan. Mentaal? Cruciaal!